Sitemize hoşgeldiniz!

Sitemizin tüm kapsamından yararlanmak için üye olmanız gerekmektedir.Misafirlerimiz ziyaretçi defterimize yorum yazabilirler.
Sitemize hoşgeldiniz!

Sitemizin tüm kapsamından yararlanmak için üye olmanız gerekmektedir.Misafirlerimiz ziyaretçi defterimize yorum yazabilirler.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kuzey Güney Fan Hoş geldin, Misafir.
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Karamelli Etimek Tatlisi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Carucci
Admin

Admin
Carucci


Erkek
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 467
<b>Yaş</b> Yaş : 140
Nerden : Almanya
Tecrübe Puanı: : 892

Karamelli Etimek Tatlisi	 Empty
MesajKonu: Karamelli Etimek Tatlisi    Karamelli Etimek Tatlisi	 EmptyÇarş. Ağus. 10, 2011 8:58 pm

Karamelli Etimek Tatlisi	 Etimeklitatli

Malzemeler:
2tepeleme yemek kasigi un 1 tepeleme yemek kasigi nisasta (bugday veya misir) 4-5 yemek kasigi tozseker 3 + 1/2 su bardagi sut 100gr. margarin veya tereyagi 1 yumurta, 2 parca damla sakizi (veya 1 paket vanilya) 1 paket kizarmis ekmek dilimleri (ulker, etimek vs.) Serbet icin: 1+1/2 su bardagi tozseker 2+1/2 su bardagi su Yapilisi:

Ufak bir tencereye tozsekeri koyup ocagin altini kisiktan hafif yuksek derecede acin.
Tahta bir kasikla arada karistirarak sekerin eriyip karamel haline gelmesini saglayin. Sekerin cok koyulasip yanmamasina dikkat edin.
Sekerinizin yarisindan fazlasi eriyip karamel haline geldikten sonra dikkatlice once bir bardak suyu sekere dokun.
Seker sertlesip fokurdayacaktir. Buharin sizi yakmamasina dikkat edin. Biraz eriyince kalan suyuda ilave edip kisik ateste buun seker eriyene kadar arada karistirarak serbetinizi hazirlayin.
Buyuk dikdortgen cam kalibiniza etimekleri dizin. Uzerine serbeti kepce ile dokerek yedirin. Artan etimekleri isterseniz serbete batirip yumussattiktan sonra ortadan ikiye bolerek kalibin yanlarina sikistirabilirsiniz.
Kremayi yapmak icin damla sakizini kullaniyorsaniz sekerin az bir kismiyla havanda dovup kirin.
Yumurta, damla sakizi ve sekeri ayri bir tencerede cirpma teli ile cirpin.
Un ve nisastayi ekleyip tekrar karistirin.
Azar azar unu ilave edip katilasip goz goz olana kadar karistirarak pisirin.
Altini kapatip yagi ilave edin.
1-2 dakika kadar cirpma teli ile hizlica karistirin. (Daha cok uzamasini isterseniz mikserle 5-8 dakika arasi cirpabilirsiniz.
Serbetini cekmis kizarmis ekmeklerin ustune kremayi dokup ustunu duzeltin. Hindistan cevizi serpip buzdolabinda sogumaya birakin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Karamelli Etimek Tatlisi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Gül Tatlisi
» İrmik Tatlısı
» Yoğurt tatlısı
» Mevlevi Tatlısı
» Limonlu Tulumba Tatlısı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Sağlık ve Yaşam :: Yemek Tarifeleri :: Tatlılar-
Buraya geçin: