Carucci Admin
Mesaj Sayısı : 467 Yaş : 139 Nerden : Almanya Tecrübe Puanı: : 892
| Konu: Ev Çikolatası Tarifi Çarş. Ağus. 10, 2011 9:06 pm | |
| Malzemeler Kakao Tohumu Şeker Vanilya Havan (sarımsak dövmek için gereken şey) Baharat öğütücü
Hindistan cevizi / Antepfıstığı / kuru üzüm / (bunlar opsiyonel)
Kakao tohumları tepsiye serpiştirilir ve 400 derece sıcaklıkta yarım saat fırınlanır.
Daha sonra kakao tohumlarının kabukları ayıklanır, Pişirip kabuklarından ayırdığımız kakaolar soğumaya başladığında havanda bir güzel dövülür.Küçük parçacıklar haline getirilir. Bu küçük parçacıkları baharat öğütücüden geçiriyoruz,(karabiber vs gibi şeyleri öğüttüğümüz genelde basit bir alettir bu)� Kıvamı yumuşak olacaktır, kesinlikle sıvı halde değil ama yumuşak. Kakaolarımız öğütüldükten sonra, çikolatamız hemen hemen hazır, bir tenceye alıp bir güzel pişirmeye başlıyoruz. Ve içerisine şeker ve vanilya atıyoruz, ve sıvı hale gelecek şekilde kaynatıyoruz. Bu işlemler sırasında kıvamı istediğiniz gibi gerçekleştirebilirsiniz, her aşamada tadına bakarak doğru tadı bulabilirsiniz. Hindistan cevizi, antep fıstığı ne isterseniz ekleyebilirsiniz. Dondurmanın üstüne dökmek veya kalıpların içine döküp soğutarak evinizi çikolata fabrikasına dönüştürmek size kalmış.
Bir başka tarif
6 kaşık şeker 3 kaşık un 0,5 paket margarin Yarım paket vanilya 4 kaşık kakao 2 adet yumurta Kakao yağı
Önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Ardından diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırıyoruz. En son olarak erimiş margarini ilave ediyoruz. Margarini biraz soğuduktan sonra ilave ediyoruz ki yumurta pişmesin. | |
|