Sitemize hoşgeldiniz!

Sitemizin tüm kapsamından yararlanmak için üye olmanız gerekmektedir.Misafirlerimiz ziyaretçi defterimize yorum yazabilirler.
Sitemize hoşgeldiniz!

Sitemizin tüm kapsamından yararlanmak için üye olmanız gerekmektedir.Misafirlerimiz ziyaretçi defterimize yorum yazabilirler.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kuzey Güney Fan Hoş geldin, Misafir.
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Ev Çikolatası Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Carucci
Admin

Admin
Carucci


Erkek
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 467
<b>Yaş</b> Yaş : 139
Nerden : Almanya
Tecrübe Puanı: : 892

Ev Çikolatası Tarifi	 Empty
MesajKonu: Ev Çikolatası Tarifi    Ev Çikolatası Tarifi	 EmptyÇarş. Ağus. 10, 2011 9:06 pm

Ev Çikolatası Tarifi	 Iko7


Malzemeler
Kakao Tohumu
Şeker
Vanilya
Havan (sarımsak dövmek için gereken şey)
Baharat öğütücü

Hindistan cevizi / Antepfıstığı / kuru üzüm / (bunlar opsiyonel)


Kakao tohumları tepsiye serpiştirilir ve 400 derece sıcaklıkta yarım saat fırınlanır.

Daha sonra kakao tohumlarının kabukları ayıklanır, Pişirip kabuklarından ayırdığımız kakaolar soğumaya başladığında havanda bir güzel dövülür.Küçük parçacıklar haline getirilir.
Bu küçük parçacıkları baharat öğütücüden geçiriyoruz,(karabiber vs gibi şeyleri öğüttüğümüz genelde
basit bir alettir bu)�
Kıvamı yumuşak olacaktır, kesinlikle sıvı halde değil ama yumuşak.
Kakaolarımız öğütüldükten sonra, çikolatamız hemen hemen hazır, bir tenceye alıp bir güzel
pişirmeye başlıyoruz. Ve içerisine şeker ve vanilya atıyoruz, ve sıvı hale gelecek şekilde kaynatıyoruz.
Bu işlemler sırasında kıvamı istediğiniz gibi gerçekleştirebilirsiniz, her aşamada tadına bakarak doğru tadı bulabilirsiniz.
Hindistan cevizi, antep fıstığı ne isterseniz ekleyebilirsiniz.
Dondurmanın üstüne dökmek veya kalıpların içine döküp soğutarak evinizi çikolata fabrikasına dönüştürmek size kalmış.


Ev Çikolatası Tarifi	 Iko10


Bir başka tarif

6 kaşık şeker
3 kaşık un
0,5 paket margarin
Yarım paket vanilya
4 kaşık kakao
2 adet yumurta
Kakao yağı

Önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
Ardından diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırıyoruz.
En son olarak erimiş margarini ilave ediyoruz.
Margarini biraz soğuduktan sonra ilave ediyoruz ki yumurta pişmesin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Ev Çikolatası Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Ev Dondurması Tarifi
» HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK TARİFİ....

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Sağlık ve Yaşam :: Yemek Tarifeleri :: Tatlılar-
Buraya geçin: