Sitemize hoşgeldiniz!

Sitemizin tüm kapsamından yararlanmak için üye olmanız gerekmektedir.Misafirlerimiz ziyaretçi defterimize yorum yazabilirler.
Sitemize hoşgeldiniz!

Sitemizin tüm kapsamından yararlanmak için üye olmanız gerekmektedir.Misafirlerimiz ziyaretçi defterimize yorum yazabilirler.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kuzey Güney Fan Hoş geldin, Misafir.
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Çikolata Soslu Kestaneli Profiterol

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Carucci
Admin

Admin
Carucci


Erkek
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 467
<b>Yaş</b> Yaş : 140
Nerden : Almanya
Tecrübe Puanı: : 892

Çikolata Soslu Kestaneli Profiterol Empty
MesajKonu: Çikolata Soslu Kestaneli Profiterol   Çikolata Soslu Kestaneli Profiterol EmptyÇarş. Ağus. 10, 2011 8:36 pm


Çikolata Soslu Kestaneli Profiterol



Çikolata Soslu Kestaneli Profiterol Kestaneli-protrl

Malzemeler :


  • 1.5 su b.su
  • 1.5 su b.un
  • 75 gr.margarin
  • 1 tatlı k.tozşeker
  • 1 çay k.tuz
  • 3 veya 4 adet yumurta



Kreması için:


  • 3.5 su b.süt
  • 4 çorba k.un
  • 1 su b.toz şeker
  • 1 p.vanilya
  • 7 adet kestane şekeri



Çikolata sosu için:


  • 2 su b.süt
  • 1 su b.toz şeker
  • 2 çorba k.un
  • 2 çorba k.kakao
  • 100 gr.bitter çikolata
  • 1 yumurta sarısı
  • yarım çay b.sıvıyağ

Hazırlanışı :

İlk
olarak hamuru için minik bir tencereye suyu, margarini, toz şeker ve
tuzu alın. Margarin eriyip su kaynayınca üzerine unu ekleyerek iyice
karıştırın. Hamuru 3-4 dakika pişirin.Pişen hamuru başka bir kaba
alarak soğutun. İstenilen sıcaklığa gelince üzerine birer birer
yumurtaları ilave ederek elle karıştırarak yedirin. Hamur hazır olunca
hamuru şanti torbasına alarak hafif yağlanmış tepsiye sıkın. Bir tepsi
dolusu profiterol hamuru ortaya çıkacaktır. Hazır olan hamurları 170
derecede pişirin.

Kreması için tencereye sütü,
unu, vanilyayı ve toz şekeri alarak kısık ateşte çırparak pişirin.
Pişince ilk sıcaklığı çıktıktan sonra içine kestane şekeri püresi
ekleyerek iyice çırpın. Daha sonra kremayı şanti torbasına doldurun.

Çikolata sosu için 2 su b.
süt, kakao, toz şeker, yumurta sarısı ve unu ekleyin karıştırarak
pişirin. Kaynamaya başlayınca üzerine parçalanmış çikolataları ekleyin.
Kıvamı koyu olursa biraz süt ekleyerek iyice çırparak akıcı kıvama
getirin. Parlaklığını sağlamak için üzerine sıvıyağ ekleyerek iyice
çırpın.

Tüm hazırlıklar tamamlanınca
servis için pişen hamurların içine şanti torbası ile kremayı sıkarak
servis kasesine alın. Üzerinde çikolata sos ile servis yapın.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Çikolata Soslu Kestaneli Profiterol
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» PROFİTEROL
» Çikolata Rüyası:)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Sağlık ve Yaşam :: Yemek Tarifeleri :: Pastalar-
Buraya geçin: